Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna w Rzeszowie

Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna w Rzeszowie

samorządowa instytucja kultury Województwa Podkarpackiego i Miasta Rzeszowa

Provincial and City Public Library in Rzeszow

municipal culture institution of Podkarpacie Province and City of Rzeszow

Воєводська і Міська Cуспільна Бібліотека у Жешові

PODKARPACKIE - przestrzeń otwarta

Licznik odwiedzin

Stronę odwiedzono:
26854301 razy

Rzeszów - stolica innowacji

Kultura w Rzeszowie

Pogoda

ZOBACZ TAKŻE:

 

Współpraca z

Współpraca z

 

 

 

Pogoda

Swiat Pogody .pl

Współpraca z

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa 2.0

 


 


Kierunek Interwencji 1.1. Zakup i zdalny dostęp do nowości wydawniczych ze środków finansowych Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego

Współpraca z

Współpraca zwww

ZAKUP NOWOŚCI

 

 


Zakup nowości wydawniczych w 2019 r. realizowany jest ze środków finansowych Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa

Współpraca z

SBP

DKK

Logowanie do SOWA2

 

Przeszłość w pamiątkach ukryta

Academica - Cyfrowa Biblioteka Publikacji Naukowych

System informacji prawnej Legalis

Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich

Zapytaj bibliotekarza

 

DKK w Lutoryżu

Nicole Mones: „Ostatni kucharz chiński”

17-07-2014

Autorka książki Nicole Mones jest cenioną znawczynią kultury chińskiej. W książce pt. „Ostatni kucharz chiński” podzieliła się z czytelnikami swoją wiedzą na temat Chin. Podczas lektury autorka pozwala nam „zasmakować” różnorakich potraw, a także zagłębić się w tajniki chińskiej sztuki kulinarnej.       

Książkanie jest tylko i wyłącznie o jedzeniu lecz o miłości, przyjaźni, o rozterkach życiowych i podejmowaniu ważnych decyzji. Nasza dyskusja skupiła się głównie wokół wątków kulinarnych i kulturowych, odsuwając na bok toczącą się historię miłosną Maggie i Sama. Czytelniczki dzieliły się swoją wiedzą na temat kuchni chińskiej, zaczerpniętą z różnych źródeł – innych książek, artykułów  czy też programów telewizyjnych. Zawsze nasuwał się nam jeden i ten sam wniosek : najpierw należy się delektować przysmakiem chińskim, a dopiero później pytać o jego pochodzenie.

„Ostatni kucharz chiński” to ciekawie napisana książka, która przypadnie do gustu zarówno czytelnikom, którzy interesują się innymi kulturami, kulinarnym pasjonatom,  a także tym, którzy lubią historie miłosne. Polecamy.

Oprac. Urszula Knutel

Moderator DKK dla Dorosłych w Lutoryżu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redakcja witryny:
E-mail:

Copyright 2009 WiMBP Rzeszów.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Ideo Realizacja:
CMS Edito Powered by: